Ik ben Ytsje. 

 

Zoals mijn naam misschien al doet vermoeden, kom ik uit Friesland. Ik woon samen met mijn vriend, twee kinderen en hond in Ternaard. Een klein dorpje bovenin Friesland. Ik ben 26 jaar oud, houd van voetbal, studeer Social Work én ik vind het fantastisch om mensen blij te maken met foto's van voor hen waardevolle momenten. 

Sinds 2021 mag ik mezelf moeder noemen van Janna, onze dochter. Ze is geboren op 23/02/2021 en op 15/07/2022 werd onze zoon Yelmer geboren. Beide bevallingen waren traumatisch, beide baby's waren huilbaby's maar beide kinderen zijn nu het meest geweldige wat me ooit is overkomen.

Toen de rust in huis was wedergekeerd, heb ik het stof van mijn nieuwe camera geblazen en ben ik begonnen met wat ik altijd al het allerliefste deed. Beelden maken van alles waar ik blij van word. En dat is inmiddels heel veel! Van baby's tot ondernemers, ik ben van de partij! 

Omdat ik weet hoe intens de eerste periode met een baby is, vind ik het extra bijzonder om dit voor anderen vast te mogen leggen. De newbornshoots zijn dan ook stiekem een beetje mijn favoriet. Zelfs wanneer er een huilbaby op de planning staat, sta ik te popelen om er naartoe te gaan. Ik ben heel wat gewend door mijn eigen ervaringen en dat is in dit vak mooi meegenomen. Elk nadeel heeft z'n voordeel laten we maar zeggen. 

Mijn doel toen ik weer begon met fotograferen was het vastleggen van een geboorte. Dit doel behaalde ik al binnen een jaar! Ik heb al heel veel mogen vastleggen in mijn korte tijd als fotograaf en daar ben ik jullie enorm dankbaar voor. Geboortes, pasgeboren baby's, gezinnen, koppels, bedrijven, een operatie, bruiloften en prachtige families. Ik vind alles geweldig en moet mezelf nog elke dag even knijpen om te realiseren dat ik dit gewoon echt aan het doen ben. Dat, wat ik het allerliefste en met mega veel passie en liefde doe.

Herinneringen maken, voor jullie. Om voor altijd te koesteren.